Tuinblog gebaseerd op geredigeerde e-mailcorrespondentie van Meinoud en Jeannette DIJKEMA gecombineerd met originele teksten van Judith van Praag (tesamen gepresenteerd in 1ste persoon meervoud 'we'). Lees hier over seizoensveranderingen en/ of aktiviteiten in, en rond de 6000 m2 landschapstuin van de Dijkema's in Midwoud, nabij Hoorn, provincie NH. *** Garden blog text Dijkema & Van Praag, Photography © Jeannette Dijkema, Editor: Judith van Praag
Pages
▼
Friday, November 21, 2008
Gefrituurde Heliant
Grappig, we kregen net dankzij MergenMetz een recept voor gefrituurde heliant gepresenteerd, en dachten dat het om het frituren van de bloem ging, zoals bij de bloesem van de courgette, maar nee hoor, het ging om de knol, oftewel de aardpeer waar we het net uitgebreid over gehad hebben.
De foto die in het betreffende kookboek staat (Ik kan koken, 1931) toont een langgerekte wortelstok, terwijl aardperen vrij rond (de rode) of op zijn minst bol/ovaal zijn (gele). Maar misschien is in de tachtig jaar nadien de aardpeer ge-evolueerd.
ReplyDeleteGroet, Norbert Mergen