Zes en twintig jaar geleden aten we bij onze vriendin Judith pruimentaart. Misschien hield zij zich niet aan het recept, dat wij van haar kregen. Je weet het maar nooit met koks, die geven hun geheim zelden prijs. Of liever, tijdens het kokkerellen gaat er altijd net iets anders bij, of wordt er iets weggelaten. Hoe dan ook, in onze herinnering was die taart van haar lekkerder dan de taart die wij naar het recept uit de Volkskrant van 1979 nu zelf hebben geprobeerd.
Franse appeltaart met pruimen.
6 eetl.olie, 400 gr. zachtzure appelen, 400 gr. rijpe geurige pruimen, 12gr. suiker, 1 p. vanillesuiker, 3 eieren, 150 gr. bloem, 2.5 dl. melk, 1 eetl. suiker.
Bestrijk een pievorm met de 1 eetl. olie. Leg er de geschilde en in stukken gesn. fruit in.
Meng suiker, olie, eieren en bloem tot een stevig deeg.
Voeg de melk er aan toe. Schenk het beslag over het fruit en zet de vorm n een voorverwarmde oven van 200-225ºC (#4) gedurende 45 min. Bestrooi de taart zodra deze mooi bruin en gaar is met suiker en serveer haar warm. Evt. met zure room, kwark of geklopte slagroom.
Friday, September 02, 2005
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment