Editor in de tuin 2005 - 2010


In juni 2005 creëerde ik voor Jeannette en Meinoud dit Tuin van Mariënhof blog. Na hun pensionering wilden ze de tuin van hun heerlijkheid de Mariënhof tijdens Open Tuindagen openstellen voor het publiek. Het enige promotiemateriaal dat ze in die tijd hadden was een simpele flyer. Het leek me duidelijk dat ze meer mensen konden aantrekken wanneer ze een Internet presentie zouden hebben. De e-mail berichten van de Dijkema's over het wel en wee rond hun huis en tuin was prachtig basismateriaal. Zelf ben ik een vervent "onbespoten" tuinierster en ik vond het enig om relevante tekst op andere Websites op te sporen en die d.m.v. hyperlinks te koppelen aan de door mij geredigeerde email van de Dijkema's. Vaak plaatste ik, geinspireerd door hun berichten, weer eigen op zich zelf staande stukjes, totaal 270 blogposten!

In het voorjaar van 2010 is het duidelijk dat mijn opzet geslaagd is, er is sprake van een duidelijke Web-aanwezigheid. Het aantal mensen dat dit blog aandoet (ook al laat zelden iemand een bericht achter) is verrassend, dat weten we dankzij Feedjit (zie kolom aan rechterkant van blog).

U weet de Mariënhof te vinden, virtueel en IRL (in real life). Of u nu op zoek bent naar een plaatje van een bloeiende hazelnootboom of een karbeel geïnspireerd op de Acanthus —een van de vele onderwerpen waar ik zelf met groot plezier over heb geschreven— Google wijst u de weg. In april van dit jaar kwam Meinoud en Jeannette's boek Een reis door mijn tuin van de pers. Een goed moment om een punt te zetten achter mijn schrijverij voor het blog de Tuin van Mariënhof.

Voor verdere berichten van de Dijkema's kunt u terecht bij Marienhoftuin.nl

Ondergetekende gaat zich wijden aan haar eigen boekenserie, een saga over kunst, gekte en liefhebben plus tuinieren in verschillende klimaten.

Yours truly,
Judith van Praag
Dutchess Abroad

PS De naam van het blog waar ik onder eigen signatuur publiceer Hope Filled Jars slaat op de flesjes, potjes en vazen waarin mensen van allerlei bewaren, op dat blog vindt van allerlei, teksten zowel als beeldmateriaal, plus audio-visueel een plek.