Tuesday, March 02, 2010

Voorjaarswerk in de Tuin van Marienhof


Sinds ruim een week is de sneeuw eindelijk verdwenen en is er ook 'snachts geen sprake van vorst meer! Verleden week hebben we een paar dagen in de tuin gewerkt. Dat was puur genieten.
Voornamelijk na-winterse troep opruimen, een beetje snoeien en takken bundelen van de omgezaagde Acer globosum waar we al lang een hekel aan hadden. De boom vernielde de hoge haag achter het huis in de tuin achter het huis.
Het afgelopen weekeinde wilde het maar niet ophouden met regenen en zijn we gaan theedrinken bij onze jongste zoon en zijn vriendin.

Omdat bezoekers van ons blog met enige regelmaat de post inventory trees and shrubs van 2007 blijken te bekijken, heb ik de inventarisatie geactualiseerd. Met name voor de heesters was dat geen overdaad. Een dezer dagen zullen we de herziene lijst publiceren.

We hopen met de foto van onze Sophora japonica 'Pendula' definitief afscheid van de winter te nemen. Op de voorkant van ons boek Een reis door mijn tuin staat een detail van deze boom ook afgebeeld, maar dan wel op een tijdens de zomer gemaakte foto. Nu is de boom in totaliteit te bewondern.

Momenteel zien we veel sneeuwklokjes en winterakoniet, zij kondigen het begin van het voorjaar aan, en over een paar weken hopen we ons boek in handen te hebben!

No comments: