Friday, March 24, 2006

48 graden (oeps 4.8 ºC) bij gemene Noordooster

We lijken de vorst achter de rug te hebben.

Een van ons (duidelijk geval van 'cabin fever') begon de temperatuur al weer te geven met verschuiving van een decimaal, opdat er opgewekt de tuin ingestapt kon worden met 13 graden (1.3 ºC). De volgende dag benam een ijskoude Noordooster bij 48 graden (ja, ha, ha, 4.8 ºC) de optimist de adem.
Het is nu zonder sjoemelen 10 ºC maar echt uitzicht op warmer weer hebben we niet. Het is in geen 100 jaar zo lang, zo koud geweest. Toch gaat alles gewoon door. Bijna alle rozen zijn gesnoeid.

Wat betreft de Open Tuinendagen hebben we al twee boekingen van afdelingen van Groei en Bloei, afdelingen Bilthoven en Wassenaar. Ieder met 50 personen.

Samen met buurman Ger blazen we nieuw leven in de tuin van Galerie Twisk, Ger heeft daartoe vandaag 42 rozen aangeplant.
De gallerie is gevestigd in het "meidenhuis" van de voormalige pastorie van de Nederlandse Hervormde Kerk van Twisk. Het karakteristieke monumentale pand staat aan de Twisker Dorpsweg, midden in een van de mooiste dorpjes van Noord-Holland. U vindt er hedendaags realisme, impressionisme, expressionisme, schilderijen en beeldhouwwerk voor een breed publiek.

No comments: