Thursday, September 18, 2008

Over de Laatste Open Tuindagen


Nadat we afgelopen vrijdag de hele dag al regen hadden gehad, bleef het ook op zaterdagmorgen flink door gutsten.
We hebben telkens de verlepte, ternedergeslagen rozen weggeknipt, en toen het weer droog was stond de rest van de rozentuin er toch weer prachtig bij, zoals de Pristine, een van origine uit Amerika afkomstige roos (daar zo geliefd omdat het hert er niets van moet weten, en de roos dus laat staan).

Op zondag was was het prachtig zonnig weer, wel fris met maar 17ºC!
Ondanks het feit dat het Open Monumentendag was en veel mensen hun heil binnen de open monumenten zochten kregen we toch nog 32 mensen die de tuin van ons Rijkmonument kwamen bezoeken. Niet erg veel, maar wel allemaal echte belangstellende tuin enthousiasten.

Ook zagen we een Engelssprekende dame verschijnen met fototas en statief, die graag wilde fotograferen. Zij bleek een Deense fotojournaliste te zijn die voor een Deens tijdschrift een reportage van Nederlandse tuinen maakte. Ze heeft de hele middag gefotografeerd. Het was leuk met haar te praten over Nederlandse en Deense tuinen. Ze vertelde naar Nederland te zijn gekomen speciaal om de structuur van de tuinen te bekijken. In Denemarken schijnt daar niet veel aandacht aan gegeven te worden. Ze vond onze tuin erg mooi qua 'design'. Dus misschien is de Tuin van de Mariënhof volgend jaar in een Deens tuintijdschrift te bekijken!

Nu het Open Tuinseizoen voorbij is zijn we meteen begonnen met het verplanten.
Het werk van een tuinier is nooit gedaan! En zelfs wanneer de winterstilte koning is, dan weten we ons toch nog op de een of andere manier met de tuin bezig te houden. Al is het maar door mooie momenten vast te leggen in een schilderij, of door nieuwe plannetjes te smeden op papier, of zoals sommige zeer handige mensen, rozen te maken uit koffiefilters.

No comments: