Tuesday, June 09, 2009

Open Tuin Dagen en Tuinclub Bezoek


Het was de afgelopen zaterdag en zondag prima Open Tuinen weer. Vrij koel en half bewolkt. Er kwamen in totaal 92 gezellige bezoekers afkomstig uit de hele provicie Noord-Holland. Wij beschouwen het als een compliment dat mensen een heel stuk willen rijden om onze tuin te zien.

De afgelopen nacht regende het flink, maar toen de tuinclub de Wieden Wieders uit noord Overijsel om 12 uur op bezoek kwam scheen de zon en hebben we een uur heerlijk door de tuin gelopen. De dames wisten veel van planten. We hebben dan ook iets geleerd. De struik met de mooie witte bloemen blijkt geen Cornus kousa te zijn maar een Cornus nuttallii! Aanstaande donderdag komen er twee andere clubs langs voor een rondleiding.

De bijgevoegde foto is van de eerste border waarin ook de Robinia hispida te zien is. Klik op het plaatje voor een grotere afbeelding.

1 comment:

Judith van Praag said...

De Dogwood zie je veel in de Pacific Northwest, we hebben net de storm van pluis meegemaakt.

Met alle respect voor de Wieder Wieders, ik zie in de 'Dogwood' waarvan eerder een afbeelding op dit blog werd getoond, wel degelijk de Cornus kousa (de Florida varieteit), met de vier bloemblaadjes http://tinyurl.com/m8ja7x en niet de Cornus nuttallii die meer blaadjes in de bloem heeft.