Friday, September 25, 2009

P. Allen Smith & Wildflowers in Keukenhof

We weten nu wel dat veel van onze bloemen en planten, niet te vergeten knollen zoals aardappelen van origine uit den vreemde komen. Dat het voor Amerikanen een verrassing kan zijn om te ontdekken wat wij, Nederlanders, er van gemaakt hebben is leuk om te zien en horen.

De in Amerika zeer bekende tuinspecialist P. Allen Smith bijvoorbeeld praat in een filmpje over gecultiveerde 'wildflowers' in de Keukenhof in Lisse met Wim Oudshoorn.

Van origine Amerikaanse veldbloemen zoals 'Black Eyed Susan' en 'Purple Cone', of 'Spider plant' zijn bij ons in Nederland verder gecultiveerd waardoor ze meer bloemen dragen en de kleuren wel eens intenser zouden kunnen zijn dan de originele versie in het thuisland.

1 comment:

Judith van Praag said...

Tijdens mijn eerste bezoek aan Texas in 1987 was ik onder de indruk van de groenstroken tussen de snelwegen. Daar groeide n.l. niet alleen gras, maar van allerlei schitterend fel gekleurde bloemetjes. 'First Lady' Ladybird Johnson de vrouw van President L.B. Johnson had bedacht dat overal in Texas veldbloemen moesten bloeien om de zo lange ritten wat op te fleuren. Wat een mooie erfenis heeft nagelaten! Ook dit voorjaar zagen we het weer, de prachtige 'Purple Cone' de 'Black Eyed Susan', 'Calendula' en ik weet het zo niet allemaal op te noemen, maar wat een fantastisch idee! En wat mooi dat die gedachte blijvend wordt uitgedragen.