Wednesday, August 01, 2007

Cricketveld in Midwoud

Eindelijk weer mooi weer zonder regenbuien. De rozen beginnen aan hun tweede bloei, en zien er prachtig uit, waarschijnlijk toch door het vele water dat ze gekregen hebben. Dankzij het droge weer, kunnen we nu sproeien tegen de gevreesde 'black spot', dat kan niet wanneer het regent.Het laatste Open Tuinenweekend was een overweldigend success met bijna 200 bezoekers, waaronder heel wat die de tuin hadden ontdekt middels dit blog, sommigen terwijl ze op zoek waren naar speciale planten, zoals Dick van Texel, wiens aandacht een tijdje geleden was getrokken door de foto van mevrouw Dijkema's trots, de Mecanopsis (blauwe papaver).

Een meneer, die in 1947 in de kost was geweest op de Marienhof, bracht een tasje met foto's mee. Op een daarvan sloegen de toenmalige bewoners van Marienhof op het cricketveld een balletje, wie had dat kunnen denken!


Het openstellen van de tuin is bevredigend, maar ook zeer vermoeiend, uiteindelijk moet alles er altijd pico bello uitzien.
Gelukkig hadden we de afgelopen weken hulp van onze oudste kleinzoon, die allerlei klussen heeft geklaard, waaronder het leggen van een tuinpad.

We verwachten nog een paar tuinclubs dit jaar, dus van rusten op onze lauweren komt het nog niet!
Uitpuffen doen we natuurlijk wel, en dat kan dankzij het heerlijk zonnetje buiten, op de bank, onder het genot van een kopje koffie. Foto van de heer van Marienhof gemaakt op een wat minder zonnige dag door Dick van Texel

No comments: