Wednesday, April 15, 2009

Bezoek de Tuin van de Mariënhof

Bezoek de tuin tijdens Open Tuindagen, of na afspraak.

Ook dit jaar gaat de poort van Rijksmonument de Mariënhof in juni en juli wederom open voor bezoekers aan de 6000 m2 landschapstuin.

Een avonturierlijke plantenbeschouwing speciaal voor groepen en tuinclubs.
Tuin en plantliefhebbers die nieuwsgierig zijn naar de herkomst van de flora in de tuin van de Mariënhof, zullen de verhaalkunst van hun gastheer en gids Meinoud Dijkema zeker weten te waarderen. Als enthousiaste leunstoelreiziger put Dijkema uit zijn op flora en fauna gerichtte bibliotheek, en vertelt hij over de avonturiers van weleer met name de plantvinders, die vanaf 1600 in China, en/ of in Noord America op zoek gingen naar noviteiten voor botanische tuinen. Ook de latere kwekers, van wie rijke particulieren planten konden kopen, komen aan bod.

Een rondleiding door de tuin is een reis in de geschiedenis.
Deze geheel nieuw samengestelde rondleiding, speciaal gericht op groepen, is zeker de moeite waard voor een ieder die geniet van het uiteindelijk resultaat: uitheemse planten in het Nederlands landschap.

Data voor de Open Tuindagen 2009
6 en 7 plus 27 en 28 juni, en 18 en 19 juli.
Entree: € 2,50 per persoon.
Kijk om een bezoek aan de Marienhoftuin te combineren met een bezoek aan andere tuinen in Noord-Holland en West-Friesland vooral op de website Top in de Kop van Dieuwke Wijn-Kouwenberg.

Privee rondleidingen voor groepen en individuele bezoekers
buiten bovenstaande data en tijdstippen om:
Entree € 3,50 per persoon.
Bel om een afspraak te maken: 0229 201065

De Familie Dijkema heet u graag welkom tussen 11 en 16.00 uur.
Tuin van de Mariënhof, Dorpsstraat 24, 1679 GB Midwoud, N.H.

Eerder gepubliceerd op 7 januari 2009

No comments: