Friday, November 07, 2008

Boeken over Plantvinders en Avonturiers

Een paar dagen geleden noemden we Samual Champlain nog als degeen die de aardpeer voor het eerst heeft beschreven, en nu blijkt er net een nieuw boek over de man de zijn uitgegeven: 'Champlain's Dream' dat in de New York Times wordt besproken.
Mocht u bij de NY Times stuiten op boodschap dat u zich moet registreren, om het stuk te kunnen lezen, dat is een fluitje van een cent, maar kost geen soe.

Een ander leuk boek voor mensen die van avonturiersverhalen houden, is van Von Hagen South America Called Them - Negentiende eeuwse reisverhalen door ondermeer Von Humbolt.

Een andere aanrader is A Species of Eternity door Joseph Kastner, wat voor een redelijke prijs te koop is bij AbeBooks.

Om een overzicht te krijgen van de geschiedenis van plantenzoekers in het Nederlands bevelen we van harte Anne Troelstra's Tijgers op de Ararat aan. Er staat ook een prima en zeer uitgebreide literatuurlijst in die kan helpen de kennis verder te verdiepen.

Voor tuinliefhebbers die willen weten waar hun heesters ed. vandaan komen is een goed boek: The Plants That Shaped our Gardens door David Stuart.

Naschrift 30 september, 2013.
Het hart van alle dingen, een roman van Elizabeth Gilbert over Henry Whittaker, zijn Nederlandse vrouw en met name hun erfgename en dochter Alma lijkt een goede toevoeging aan deze lijst.

No comments: