Monday, November 24, 2008

Perspectief in de Tuin


Deze foto is genomen op 14 november, vandaag ligt er sneeuw!.

Vanuit het keukenraam zagen we een dag na de aanplant van de nieuwe bomen, onze huis-sperwer al in de top van de Quercus rubra zitten. Inderdaad, op de foto is de vogel gevlogen! De boom is een waardig vervanger van onze helaas in het voorjaar ter ziele gegane Liriodendron. Onze Quercus rubra staat 3 meter dichter naar het huis toe, dus hoger en droger. We vertrouwen erop dat alle bomen goed zullen aanslaan. In ieder geval is het nu al een mooi gezicht om de tijdelijke leegte opgeheven te zien. De Quercus rubra is nog geen windbreker, maar wel een blikvanger. Het is opvallend hoezeer de positie van planten en bomen in de tuin het perspectief van het totaalbeeld bepaalt!

De laatste dagen stond er een fikse noordwester, die sneeuw en hagel bracht. Er ligt nog wat sneeuw maar dat zal wel snel verdwijnen. Omdat we nu niets kunnen doen in de tuin, hebben we onze winterbezigheden weer opgevat. Lezen, kasten opruimen, schilderen, en het maken van een gedetailleerde beschrijving van bomen in onze tuin. We zitten dus weer met de neus in de boeken!

1 comment:

Judith van Praag said...

Hoe bestaat het! Gistermorgen zat er bovenop de hoogste bocht die onze jonge treurkers maakt ook een sperwer! Pal voor het raam van Gary's muziekkamer in de voortuin notabene!
Toen ik even later Mocha uitliet in de achtertuin, racete zij zonder het in de gaten te hebben (want van plan Tommy de eekhorn eindelijk te pakken te krijgen) over het restant van wat een vogeltje was geweest. de vleugeltjes en de galblaas! Die sperwer zat dus even na te genieten, de boef!