Wednesday, November 26, 2008

Kluiten in Cairo

Wat is het wereld wijde web toch iets moois!
Terwijl wij hier in ons huis in de Noord-Hollandse polder zitten wordt ons blog bezocht door iemand uit Cairo die geGoogled heeft naar 'kluiten en plant'. Dat weten we dankzij de "Live Traffic Feed" van Feedjit, te zien in de rechterkolom, onder de links en het archief van ons blog.

Door op de hyperlink "Watch in Real Time" te klikken komen we op de website van Feedjit, en zo kunnen we zien waar onze virtuele bezoekers vandaan komen en ook waar ze naar op zoek waren.
Iemand in Cairo (Al Qahirah) was dus op zoek naar kluiten en plant, klikken we op die hyperlink, dan worden we naar de Arabisch/ Nederlandse Google site (waar teksten vanaf de rechtse kantlijn naar links worden afgebeeld) geleid alwaar een link naar het blog van de Marienhoftuin de vijfde plaats van boven had ingenomen. "Had", omdat ondertussen al weer veel informatie is toegevoegd en ons blog niet meer op de 5de plaats staat!

Ook kunnen we zien dat de bezoeker vervolgens ons blog verlaat via de link van De Bomenstichting, die op ons blog in de rechterkolom onder "LINKS" en subcategorie 'referenties' staat. Hoera, iemand is verder op weg geholpen (hopen we dan maar).

Zo maken we allemaal fantastische wereld wijde reizen, en komen we telkens meer te weten over van allerlei. Online worden we zelden met een kluitje het riet ingestuurd, althans zo lijkt dat. Of elk antwoord dat we online vinden te vertrouwen is, dat is de vraag, een ieder kan uiteindelijk wat dan ook beweren!

Daarom is het geen gek idee om de 'feiten' zoals die op verschillende websites worden verkondigd te toetsen.

In de VS doet men dat bij de bibliothecarissen, want dat zijn mensen die niet pretenderen iets zelf te weten, maar altijd naar de ware bron gaan. Waar gaan mensen in andere landen te rade? Als het bij Google is, laten we dan hopen dat er een "second" en "third opinion" wordt bekeken!

Dit is een disclaimer voor ons blog.
Ook wij hebben de wijsheid niet in pacht.
Wat op dit blog verkondigd wordt werkt voor ons, maar we staan niet in voor de gevolgen wanneer iemand anders uitprobeert wat wij hebben gedaan.

Mocht bijvoorbeeld het recept voor aardpeer dat u dankzij ons blog vond niet zo lekker uit de pan komen, of de Quercus rubra het in uw poldertuin niet zo goed doen, neem het ons dan alstublieft niet kwalijk.

No comments: