Sunday, July 12, 2009

Hortensia - HydrangeaNa een volkomen droge maand juni en een zeer warm begin van juli, hebben we een vrij koude week achter de rug met veel regen. Dat laatste was geen luxe want het werd gort droog. Vooral de nieuw aangeplantte eiken heb ik veel water moeten geven. Nu de rozen veelal uitgebloeid zijn en gesterkt door organische mest zich gaan klaarmaken voor hun tweede bloei, hebben de Hortensia's en de Buddleia's zich op de voorgrond geplaatst.
De rose and lila Hortenia's staan achter het huis.Dankzij Peter Collison werd de Hydrangia arborensens in 1736 in Engeland geintroduceerd. Deze staan op het terras achter het huis en worden meestal Ánabelle'genoemd.


Het eerste in Europa bekende specimum van onze favoriet de Eikenblad Hortensia, Hydrangea quercifolia werd in 1773 door John Bartram naar Engeland gestuurd.

De komende zaterdag en zondag hebben we alweer het laatste open tuin weekend. Vorige jaren waren we ook in september open maar dit jaar niet.

1 comment:

Judith van Praag said...

Om langer van de Hortensia te genieten kun je de bloemen drogen.
Laat ze zo lang mogelijk aan de plant, knip dan met steel af en zet in vaas met 1-2 cm water. Nadat ze dat hebben opgeslurpt niet meer bijvullen. Of neem een emmer met nat zand, steek de stelen er in en laat de bloemen zo drogen. Ook een met kippengaas overtrokken doos werkt goed. Je kunt ze natuurlijk ook omgekeerd in een donkere ruimte hangen. Gebrek aan licht zorgt er voor dat ze op kleur blijven.