Saturday, July 04, 2009

Open Tuindagenweekend trekt veel Tuinliefhebbers


In het blog van 17 juni noteerden we dat het koel was, en de rozen daar van houden en het zo lang deden. Een heerlijke, verkoelende herinnering nu de temperatuur al zes dagen boven de 25ºC ligt en de uitgebloeide rozen met kruiwagens vol worden afgevoerd.

Het Open tuindagenweekend vorige week is druk bezocht. Het begon al vroeg, op donderdag met een enthousiaste tuinclub uit Bleiswijk. Op vrijdag genoten de leden van club De Blomme uit Doorn van alles wat groeit en bloeit.

Het weekend zelf zagen we 80 tuinliefbebbers, dus er is heel wat afgekletst! Onder de bezoekers waren leden van de tuinclub uit Schoorl. Zij maken ieder jaar een boekje over de impressies die ze bij hun bezoeken op doen. Leuk idee.
Al met al ontvingen we zoveel complimenten over de tuin dat we er voorlopig wel even op kunnen teren.

De foto toont een doorzicht tussen border 3 en 4 (klik erop voor grotere afbeelding). Centraal achteraan staat een jonge Linde Tilia henryana, langs het pad de Graham Thomas, een Austin roos, met aan de andere kant de mooie Astilbe perkeo.
Rechts voor de roos een uitgebloeide Jacobsladder en een paar takjes van de groep Phlomis fruticosa met het grijze blad. Links op de voorgrond Astrantia major (Zeeuws knoopje} met daartussen het grijze blad van Artemisia. Tegen de beukenhaag staat een een pol Acanthus. Langs de rand staat een lage paarse Astilbe.

No comments: