Monday, June 09, 2008

Robinia Casque Rouge

Na een succesvol eerste Open Tuinen weekend is het goed voetballen kijken!
En goed rusten na de overwinning van Oranje!

Ondanks die eerste match van de EK krijgt ons blog toch nog veel virtuele bezoekers, en dankzij de "Live traffic feed" kunnen we zien waar men zoal achter de computer zit, zoals bijvoorbeeld in Sint Oedenrode, in Amersfoort, Lopik, Beverwijk en Baarn, maar ook in Hasselt en Middelburg en Alphen aan de Rijn. Leuk hoor!

We hadden mooi weer voor het eerste Open Tuinen weekend, zonnig en ongeveer 25ºC.
Het was niet erg druk met totaal 62 bezoekers, maar daardoor was het wel mogelijk met bezoekers te praten.
We kregen veel complimenten. Opvallend was dat de mannen meestal meer geïnteresseerd waren in het huis en de geschiedenis, en de vrouwen in de tuin op zich. Ook leren wij altijd weer van bezoekers, soms over planten en soms over het onderhoud van de tuin.

We overwegen de tulpenboom te vervangen door een boom met een losse kroon, zoals bijvoorbeeld de
Robinia Casque Rouge. Van een bezoeker hoorden we dat die boom prachtig bloeit, maar dat de slappe takken door de zware bloemtrossen bij regen makkelijk afbreken. Dat moeten we in gedachten houden, want waaien kan het hier fiks. Op de site van Milan Havlis zijn mooie foto's te zien van de diep rose bloesems. Zijn recht voor zijn raap advies niet te wachten tot je met pensioen gaat om een grote boom in je tuin te zien spreekt ons zeer aan (helemaal daar we al met pensioen zijn).

De laatste maanden is het erg droog geweest, slechts twee dagen met regen, maar in anderhalve maand niet meer dan 5 mm.
Toch staat de tuin er prachtig bij en zijn de rozen op zijn mooist. Bij droogte slaat de kleigrond dicht, maar onder een harde laag van 2 cm. is de grond toch wel weer vochtig.

Morgen verwachten we een afdeling van Groei en Bloei uit Alphen aan de Rijn (waaronder waarschijnlijk ook één van onze virtuele bezoekers) met ongeveer 40 mensen.
We hebben in ieder geval schitterend weer en een mooie tuin!

No comments: